Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Uit de archieven : document uit 1963 over de Sahara

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Uit de archieven : document uit 1963 over de Sahara

    Een document van de Verenigde Naties uit 1963 beschrijft het land en de bewoners van Sidi Ifni, Rio de Oro (nu Oued Edahab) en de Sahara als Marokkaans. Het document is op verzoek van de VN door een Spaans functionaris gemaakt. Dat zelfde jaar verzocht de permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de VN om de toekomst van het territorium op de agenda te zetten. Dat is 10 jaar voor dat Polisario en Algerije het territorium begonnen te claimen.

    “In a letter dated 16 September 1963 (A/ AC.l09/55) the Permanent Representative of Morocco to the United Nations requested permission to address the Special Committee during its consideration of the agenda item relating to "Moroccan territories under Spanish administration". At its 213th meeting the Special Committee decided, without objection, to invite the representative of Morocco to attend its meetings during its consideration of the item concerned.”

    De beschrijving van het territorium, de geschiedenis, de geografie, het klimaat, de cultuur en de mensen staat in pagina 272 en verder (PDF-document) : https://tinyurl.com/2hfeb5yy
Working...
X