Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Uit de archieven: Britse overheid misbruikte islam tegen communisme

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Uit de archieven: Britse overheid misbruikte islam tegen communisme

    De Britse overheid publiceerde tussen 1950 en 1977 valse rapporten over politieke gebeurtenissen in het Midden Oosten, Afrika en delen van Azië om de Sovjet-Unie in diskrediet te brengen. De Koude Oorlog was in volle gang. De opmars van het communisme moest worden gestopt. Een speciale eenheid met de naam The Information Research Department (IRD) werd opgericht om valse informatie te spreiden. De nadruk lag op het verstoren van de betrekkingen tussen de Sovjet-Unie en de rest van de wereld. Het IRD aarzelde niet islam te misbruiken. Na de oorlog tussen Israël en de Arabieren in 1967 publiceerde het IRD een kritisch rapport:

    “Waarom wordt de Arabische natie op dit moment geteisterd door zoveel verdriet en rampspoed? Waarom werden de dappere soldaten in de jihad verslagen door heidense zionisten? Het antwoord is (gemakkelijk) te vinden. We beginnen snel op het juiste pad maar verdwalen onderweg door de leugens van hen (communisten) die religie zien als een vorm van sociale ziekte”.

    Het rapport werd door “League of Believers” ondertekend, een niet bestaande islamitische organisatie.

    Vorige week kwam de Internationale Coalitie tegen ISIS in Marrakech bijeen om grensoverschrijdende terreur te bespreken. Er zijn genoeg bewijzen dat veel terreuraanslagen gepleegd zijn door nep islamitische groepen om de echte islamisten de schuld te geven! Het heeft daarom geen zin om een aanslag islamitisch te noemen ook als de dader zichzelf islamitisch noemt. Want je weet nooit zeker wat het is. De Coalitie moet beter een andere naam kiezen. Meer documenten over The Information Research Department (IRD) komen binnenkort online volgens krant The Guardian: https://tinyurl.com/bddwurmr

Working...
X