Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

“Marokkanen hebben voor verandering gekozen”

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • “Marokkanen hebben voor verandering gekozen”

  Aziz Akhannouch, de winnaar van de verkiezingen 2021 in Marokko, geeft een interview in Franse krant Le Point :

  Heeft u in 2016 toen u de leiding nam van de partij deze grote overwinning verwacht?
  Deze overwinning is het resultaat van het werk van de afgelopen vijf jaar door de partijafdelingen die we grondig hebben gemoderniseerd. Het was een moeilijke periode waarin we werden aangevallen en bejegend door onze tegenstanders. We boden weerstand zonder te reageren op de provocaties door ons te concentreren op het luisteren naar de burgers in het hele land. Vervolgens hebben we ons geconcentreerd op het ontwikkelen van ons campagneprogramma. Marokkanen houden van mensen die werken, die succes hebben omdat ze hen zien als modellen van sociale vooruitgang. Ze houden niet van onrecht en geruzie. En dat hebben we gezien in hun stemgedrag.

  De PJD, een partij die tien jaar lang alle verkiezingen won, beleeft een ongekend debacle. Zullen de islamisten deel kunnen uitmaken van de volgende regeringscoalitie?
  Volgens de grondwet is de partij die de parlementsverkiezingen wint verantwoordelijk voor het vormen van de regeringscoalitie. Ik geloof dat de Marokkanen op 8 september voor het eerst voor verandering en voor een nieuw momentum hebben gestemd. We gaan de wens van de kiezers respecteren. Maar niets belet ons om te blijven werken met de gekozen functionarissen van de PJD (…)

  Meer op de betaalde versie van de krant : https://tinyurl.com/3kycf3fc
  http://www.souss.nl
Working...
X