Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Spanningen in Oekraïne, ambassades gaan dicht

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Spanningen in Oekraïne, ambassades gaan dicht

    Een eventuele oorlog in Oekraïne zal waarschijnlijk geen directe gevolgen hebben op Marokko. Maar door een samenwerkingsverband tussen beide landen zit er een groep studenten op verschillende universiteiten in Oekraïne. Onbekend of ze worden geëvacueerd in geval van oorlog. Daar worden dagelijks tegenstrijdige berichten over gepubliceerd. De Russen ontkennen dat ze oorlog willen. Maar de meeste westerse landen zijn begonnen personeel van de ambassades naar huis te sturen.

    In geval van oorlog zullen de Russen waarschijnlijk faciliteiten gebruiken van buurland Algerije zoals de havens. Ze zijn verder actief in Syrië, in Libië en sinds de terugtrekking van de Fransen ook in Mali. Wagner zit in de Sahel dankzij het militaire regime in Algiers dat zich bedreigd voelt door de alliantie Amerika, Marokko en Israël. Marokko heeft goede betrekkingen met Rusland maar werkt militair samen met de NAVO.

    Algerije is sinds de jaren 1960 een trouwe bondgenoot van Moskou. Ook na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie bleef het land een van de grootste kopers van Russische wapens. De nieuwste Sukhoi 75 gevechtsvliegtuigen en de gevreesde raketten S-300 en S-400 zijn al besteld maar is nog niet duidelijk of ze zijn aangeleverd. Een model Sukhoi 75 gevechtsvliegtuig is voor het eerst afgelopen november 2021 op Dubai Air Show getoond. Video: https://tinyurl.com/bdd2fdru
Working...
X