Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Turkije wijst kopstukken Moslim Broederschap uit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Turkije wijst kopstukken Moslim Broederschap uit

    Turkije is internationaal geïsoleerd als gevolg van verkeerde politieke keuzes gemaakt onder het regime van Erdogan. Een van die keuzes is de alliantie met de Moslim Broederschap na de militaire staatsgreep in Egypte in 2013. De Broeders zijn in Egypte opgericht vier jaar na de afschaffing in 1924 van het kalifaat. Hun streven is bijna honderd jaar later ongewijzigd: het herstel van Godsrijk op aarde. Het kalifaat was daar het symbool van. Ze werden vanaf het begin gewantrouwd omdat men in hun streven de terugkeer zag van Turks overheersing.

    Vijf gevluchte kopstukken van de Broeders moeten deze week het land uit om de betrekkingen met Egypte te herstellen. Hun tv-zenders worden gesloten. Al eerder dit jaar moesten andere leden van Hamas, een tak van de Broeders, het land uit. Hun uitwijzing werd gevolgd door een staatsbezoek van de Israëlische president. En het onderzoek naar de moord in 2018 in Istanbul op journalist Jamal Khashoggi, een oud lid van de Broeders, is gestopt na het bezoek van Erdogan aan Saoedi-Arabië. Hij ging er om de handen van de man te schudden die moord op zijn geweten heeft en wiens handlangers op beelden staan van eigen veiligheidsdiensten!

    Erdogan wijkt af van zijn principes om zijn land te redden. Hij neemt afstand van de Broeders om de schade te beperken. Maar het zal nog even duren voordat de buitenlandse politiek van zijn land weer voorspelbaar, geloofwaardig en consistent wordt.


    Meer lezen over dit onderwerp:

    - Waarom begroet Erdogan het publiek niet meer met vier vingers in de lucht?
    (Update: 13 mei 2022) Rabiaa al-Adawiyya is een moskee in Cairo waar leden van de Moslim Broederschap zich in 2013 hebben verschanst. Ze werden door de ordetroepen omsingeld en verzocht zich over te geven. Dat werd uiteindelijk een bloedbad. Sommige van hun leiders vluchtten naar o.a. Turkije waar Erdogan ze in bescherming nam.


    - Wat is er precies gebeurd in de moskee Rabiaa Al Adawiyya in Caïro in 2013?
    https://tinyurl.com/58ykajm2

Working...
X