Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Nicolįs Maduro belooft financiėle steun aan Polisario

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Nicolįs Maduro belooft financiėle steun aan Polisario

    President Nicolįs Maduro van Venezuela sloot zijn bezoek vorige week aan Algerije af met de belofte Polisario financieel te steunen. Venezuela is net als Algerije economisch en politiek in de problemen. Sterker, beide landen hebben twee staatshoofden.

    In Algerije is de officiėle president gekozen door militairen aan de macht sinds 1963 dankzij een staatsgreep. De tweede president woont vlakbij Tindouf op 30 km van een militaire kazerne aan de grens met Marokko. Hij werd door diezelfde militairen gekozen om kampen te beheren waar mensen sinds 1978 tegen hun wil zitten. Dat is wat men in de media de “Arabische Democratische Republiek van de Westelijke Sahara” (SADR) noemt. Beide presidenten reizen met dezelfde paspoort en met hetzelfde presidentiėle vliegtuig. SADR is het enige agendapunt nog van de Algerijnse buitenlandse politiek.

    Venezuela heeft ook twee presidenten: Juan Guaido en Nicolįs Maduro. Guaido is volgens eigen aanhangers de legitieme president. Maar hij leeft in ballingschap omdat Maduro de macht niet wil overdragen. Marokko erkent Guaido als legitiem president. Guaido belooft op zijn beurt de erkenning van SADR in te trekken als hij aan de macht komt. In deze video uit 18 februari 2019 bedankt hij Marokko voor de diplomatieke steun: https://tinyurl.com/t7ebskuz

    Daarom steunt Maduro de SADR. Hij kwam het persoonlijk aan de overkant van de grens met Marokko vertellen voordat hij naar Iran vertrok!
Working...
X