Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Franse republikeinen op werkbezoek in Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Franse republikeinen op werkbezoek in Marokko

    President Eric Ciotti van Les Republicains is tussen 02 en 05 mei 2023 in Marokko. Het werkbezoek staat in het teken van vriendschap en samenwerking. Volgens een persbericht van de partij wordt het bezoek beschouwd als een voortzetting van de historische banden tussen Charles de Gaulle (1890-1970) en voormalige koning Mohamed V (1909-1961): “We willen Fransen en Marokkanen verenigen rond een gezamenlijk project om de stabiliteit en de veiligheid in het Middellandse Zeegebied te versterken. De koning is voor ons een belangrijk gesprekspartner.”

    De Franse regering is op dit moment bezig met het voorbereiden van een referendum over immigratie. Maar de politieke klasse is verdeeld. De rechtse partij van Ciotti is er wel open voor. De partij wil dat Marokko eigen illegalen terugneemt. Marokko neemt eigen illegalen wel terug. De Fransen vinden van niet omdat ze de oorzaak niet begrijpen. De Franse politie zet Algerijnen en Tunesiërs uit die Marokko niet accepteert.

    De banden tussen beide landen is onder Emmanuel Macron bekoeld. Immigratie is niet het enige onderwerp van gesprek. Frankrijk weigert het voorbeeld te volgen van Amerika en Spanje die onlangs de soevereiniteit van Marokko over de Sahara hebben erkend. Frankrijk was honderd jaar geleden verantwoordelijk voor het traceren van de grenzen tussen Marokko en de oosterburen.

    De rechtse republikeinen en erfgenamen van Charles de Gaulle kunnen zich een werkbezoek aan Marokko permitteren omdat ze zich niet verantwoordelijk voelen voor de schade veroorzaakt door het Franse kolonialisme. Het kolonialisme in Noord Afrika was vooral een links project bedoeld om niet Europese volkeren te helpen moderniseren. Een dwaas idee voortgekomen uit de Franse Verlichtingsidealen.
Working...
X