Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Algerijns generaal Khaled Nezzar waarschuwt Frankrijk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Algerijns generaal Khaled Nezzar waarschuwt Frankrijk

    Naar aanleiding van de dood door politiegeweld van een Algerijnse jongen eerder deze week in Frankrijk publiceert nieuwssite Algerie Patriotique op 01 juli 2023 een anti Frans artikel met de titel « Chaos in Frankrijk is een voorproefje van wat er gaat gebeuren als Algerije wordt aangevallen. »

    De auteur beschrijft de dood van de jongen als een « crime d’Etat », een door de Franse staat uitgevoerde executie. Het artikel waarschuwt de Fransen voor de gevolgen van hun beleid jegens Algerije. Het haalt voorbeelden aan van Franse inmenging met de door islamisten van FIS gewonnen verkiezingen van 1990. De krant beschuldigt de Franse geheime dienst DGSE van het helpen van de islamisten om het militaire regime in Algiers omver te werpen:

    « De socialistische partij van François Mitterand eiste het herstel van het electorale proces (nadat het militaire regime de uitslag annuleerde). De Fransen hadden spionnen binnen de islamitische FIS partij. Mitterand moedigde de islamisten aan om de macht met alle middelen te grijpen. Hij bewapende de terroristen en leverde geavanceerde communicatiemiddelen. Zijn geheime dienst DGSE controleerde nep islamitische strijders die aan de burgeroorlog mee deden. Franse media noemde in die tijd kindermoordenaars en vrouwenverkrachters « opstandelingen », « gewapende oppositie » en « strijders ».

    Verderop in het artikel:

    « De Franse regering houdt rekening met de reactie van de sterke Algerijnse gemeenschap in Frankrijk mocht Algerije worden aangevallen. » Het artikel citeert uit een Frans intern rapport geschreven door hoge militaire functionarissen die Emmanuel Macron waarschuwen voor « een burgeroorlog ».

    Algerie Patriotique is een nieuwssite opgericht door de zoon van generaal Khalid Nezzar, een van de militaire machthebbers die de uitslag van de verkiezingen van 1990 annuleerde. Hij wordt door verschillende burgers en militairen van misdaden beschuldigd. Er is een klacht tegen hem bij een rechtbank in Zwitserland ingediend: https://tinyurl.com/5b98wcud De hoogbejaarde militair loopt nog altijd vrij. Algerie Patriotique is zijn spreekbuis.

    Eerder deze week verscheen op deze site een artikel (https://tinyurl.com/mr2j7ktd) waarin wordt gewaarschuwd dat de plunderingen in Frankrijk het werk waren van Algerijnen. De fout die niet mag worden begaan bij het verslaan van de gebeurtenissen in dat land is het geweld toeschrijven aan mensen die er niets mee te maken hebben.

    Screenshot van het originele artikel op Algerie Patriotique: https://ibb.co/wQCPMKW
Working...
X