Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Wat willen de islamisten van Marokko?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Wat willen de islamisten van Marokko?

    Khaled Mashal, Palestijns woordvoerder van de Moslim Broederschap, heeft afgelopen zondag op een video conferentie Marokko opgeroepen de banden met Israël te verbreken. De conferentie was door het Mouvement d’Unicité et de Reforme georganiseerd, een islamitische groep gelieerd aan politieke partij PJD.

    Khaled Mishal heeft al eerder deze maand in een video de jeugd in Marokko gevraagd voor meer steun: https://tinyurl.com/57mfazyk

    De oproep werd in Marokko gezien als onverantwoord en een directe inmenging met het buitenlands beleid van een soeverein land: https://tinyurl.com/yaaj9erw

    Het is ongebruikelijk in internationale politiek dat een politicus zich direct tot de bevolking van een ander soeverein land richt met zulke verzoeken. Maar in het Midden Oosten is dat onder islamitische groepen zoals de Moslim Broederschap gebruikelijk.

    In 2017 verklaarde Abdelilah Benkirane op een congres dat zijn PJD partij alle banden met de Moslim Broederschap in het Middel Oosten heeft verbroken. Maar zijn steun aan Hamas: https://tinyurl.com/rhyyhw4c en het propageren van de oproep van Khaled Mishal laten een ander gezicht zien!
Working...
X