Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Over de uitzetting van illegale vreemdelingen uit Frankrijk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Over de uitzetting van illegale vreemdelingen uit Frankrijk

    Tussen Frankrijk en Marokko gaat het op dit moment niet goed. Een van de misverstanden is het uitzetten van illegale vreemdelingen uit Frankrijk. Marokko weigert die op te nemen omdat ze geen Marokkanen zijn. De Franse politie heeft deze week een Tunesiër naar Marokko gestuurd. Na ondervraging door de politie op de luchthaven van Casablanca werd hij naar Frankrijk teruggestuurd omdat hij niet kon bewijzen dat hij Marokkaan is.

    Aan de basis van dit misverstand ligt het gebrek aan overleg met Marokko. De Fransen regelen een laissez-passer voor de vreemdelingen en zetten ze op vliegtuigen richting Marokko zonder het bestemmingsland te informeren. Dat gebeurt niet alleen bij illegalen maar ook bij onderdanen die in Frankrijk zijn geboren zoals Hassan Iquioussen, een imam met extreme standpunten die de Fransen bedreigend vinden voor hun veiligheid. De imam is in Frankrijk geboren en heeft niets met Marokko.

    De Fransen overleggen niet en gebruiken bovendien chantage om Marokko te dwingen illegalen op te nemen. Ze hebben het aantal visa voor reizigers uit Marokko beperkt. Het leven van duizenden mensen is sinds september 2021 op de kop gezet. Families zijn uit elkaar gerukt, studenten kunnen hun studie niet voortzetten, bedrijven en zakenmensen leiden verlies.

    Marokko werkt mee maar kan alleen eigen illegalen terugnemen. Wat moet er gebeuren volgens de Marokkaanse wet als een illegaal naar Marokko terug moet? De illegaal krijgt bij wijze van uitzondering een laissez-passer als hij of zij geen paspoort heeft. De laissez-passer moet binnen een maand worden gebruikt en is alleen geldig als enkelreis naar Marokko. Herkomstland van de illegaal moet van tevoren worden vastgesteld. Als hij of zij een verlopen paspoort heeft dan moet het reisdocument bij het consulaat worden ingeleverd voordat een laissez-passer wordt verstrekt.

    Meer lezen in dit Frans artikel van Le Point van 22 augustus 2022
    : https://bit.ly/3CRVgH1
Working...
X