Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Rachid Aylal, onderzoeker van religieuze teksten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Rachid Aylal, onderzoeker van religieuze teksten

    Rachid Aylal is een onderzoeker gespecialiseerd in de oorsprong en de geschiedenis van religieuze teksten. In 2017 werd in Marokko zijn boek over de hadiths van Sahih Al Boukhari (Sahih Al Boukhari. Het einde van een mythe) uit de schrappen gehaald. Daarin twijfelt hij aan de echtheid van het boek: “De geleerden zeggen dat de hadiths uit de collectie van Al Bukhari komen en dus authentiek. Maar niemand vraagt ​​of Al Boukhari zelf de hadiths heeft geschreven.” zegt hij. Onderstaande is een vertaling van een deel van een video op zijn YouTube kanaal in het Arabisch.

    “Het is een waarheid geworden die iedereen accepteert zonder vragen te stellen. Dit is al 12 eeuwen aan de gang zonder dat er ook maar één authentiek manuscript van Al Boukhari is gevonden. Geleerden vertellen ons dat Al Bukhari meer dan 90.000 studenten had. Maar geen enkel student heeft na zijn dood een manuscript achtergelaten. Als we ervan uitgaan dat elk van de 90.000 studenten van Al Boukhari 10 studenten hadden, dan zou dat op 900.000 studenten uitkomen. Niet één heeft een door hem geschreven manuscript of commentaar op het werk van Al Boukhari nagelaten!

    Het enige spoor van een manuscript dat vermoedelijk door Al Boukhari is geschreven, dateert uit de 5e eeuw van de islamitische jaartelling. Dat zijn 239 jaren na de dood van de auteur. Dit betekent dat het enige originele door Al Boukhari geschreven manuscript pas 239 jaar na zijn dood is verschenen. Er is dus geen verband tussen Al Boukhari en het manuscript dat we van hem kennen.

    Er is ook geen archeologisch spoor van het bestaan ​​van Al Boukhari. In Oezbekistan ligt een graf met de naam Al Boukhari maar er is geen bewijs dat dit het graf is van Al Bukhari die de hadiths heeft geschreven. Nogmaals, we moeten blind vertrouwen op wat de geleerden ons vertelden.

    Al Boukhari is pas twee eeuwen na de dood van de profeet met het schrijven van de hadiths begonnen. Hij gebruikte mondelinge overleveringen die tot acht generaties terug in de tijd gaan. En hij heeft al deze bronnen als "betrouwbaar" genoemd.

    Volgens islamitische bronnen zou Al Boukhari, wiens moedertaal niet Arabisch is, in zestien jaar tijd 600.000 hadiths hebben verzameld en van commentaar voorzien. Dat zijn 104 hadiths per dag gedurende zijn hele leven. Als Al Boukhari slechts één hadith per dag had geschreven volgens alle strenge rituelen van de hadith verzamelaars, dan zou hij vandaag nog in leven moeten zijn en nog steeds bezig met schrijven."

    Rachid Ayla heeft een eigen Youtube kanaal met 150 duizend abonnees waarin hij de resultaten van zijn onderzoek bespreekt: https://tinyurl.com/2cekj99y
Working...
X