Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Pedro Sanchez vangt bot bij Joe Biden

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Pedro Sanchez vangt bot bij Joe Biden

    Tijdens de NATO bijeenkomst van maandag 14 juni 2021 in Brussel kreeg Spaans premier Pedro Sanchez niet meer dan 20 seconden de tijd om dicht in de buurt van de Amerikaanse president Joe Biden te komen. Meer dan hilariteit op social media heeft het niet opgeleverd. De voorman van de Spaanse socialisten had een brandende vraag voor Biden. Spaanse minister van Buitenlandse Zaken had diezelfde vraag vorige week al in een telefonisch gesprek aan Antony Blinken voorgelegd: kan Amerika de erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara terugdraaien?

    Het is hoogst ongebruikelijk in de internationale betrekkingen dat een premier van een land vraagt om een besluit terug te draaien genomen door een ander soeverein land. Het staat gelijk aan twijfel over de competentie van de Amerikanen om zelfstandig te beslissen. Het besluit van Donald Trump getekend op 20 december 2020 is namelijk door de meerderheid van het Congres goedgekeurd.

    Om dit soort vragen te stellen moeten de Spaanse premier en zijn regering ongelofelijk arrogant zijn. En voor Pedro Sanchez persoonlijk is dit een tweede vernedering door twee opeenvolgende presidenten. Zeurende Spanjaarden worden kennelijk in Washington niet serieus genomen.

    Video ontmoeting van Pedro Sanchez met Donald Trump: https://tinyurl.com/3zc94c4j
    Video ontmoeting van Pedro Sanchez met Joe Biden: https://tinyurl.com/mj52ujf2
Working...
X