Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Algerije sluit luchtruim af voor Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Algerije sluit luchtruim af voor Marokko

    (Update 25 september 2021) Algerije heeft per 22 september 2021 het luchtruim voor burger en militair vliegverkeer uit Marokko afgesloten. Het officiële persbericht geeft als reden de “vijandige houding en de zorgelijke toestand aan de grens met Marokko”. De afsluiting van het luchtruim komt een maand na de eenzijdige verbreking door Algerije van de diplomatieke banden.

    De afsluiting heeft weinig gevolgen voor Marokko. Wel moeten 15 wekelijkse vluchten naar Zuidoost-Europa en naar het Midden Oosten aangepast worden. Vliegtuigen moeten voortaan noordelijker boven de Middellandse Zee worden geleid.

    De afsluiting heeft vooral negatieve gevolgen voor Algerijnen die vanuit Noord-Amerika naar eigen land willen. Ze moeten voortaan een tussenstop in West-Europa maken. Dat is duur en kost meer reistijd. Voorheen reisden ze via Casablanca waar ze overstappen omdat Algerije geen directe verbinding heeft met Amerika.

    Een Marokkaanse ambtenaar vertelde in de media dat zijn land conform de internationale afspraken het luchtruim niet zal afsluiten voor Algerijns verkeer : https://tinyurl.com/4va8m7ny

    Internationaal vliegverkeer vermijdt Algerije om veiligheidsredenen. Er zijn terreurgroepen actief in de Sahara en in de Sahel. Sommige zoals Polisario hebben SAM-raketten en hebben al eerder een Duits en Amerikaans vliegtuig neergehaald. Eerder dit jaar bedreigde de groep vliegmaatschappij Binter uit de Canarische Eilanden : https://tinyurl.com/2yf95zjs

    Vliegen van en naar Marokko is veilig. De vliegroutes lopen langs de Atlantische kust of boven de Middellandse Zee zoals hieronder op de kaart is te zien :


Working...
X