Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Paniek in Spanje om ontwikkelingen Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Paniek in Spanje om ontwikkelingen Marokko

    Er is paniek in Spanje sinds de erkenning in december 2020 door de Amerikanen van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Het gebied werd na de Berlin Koloniale Conferentie van 1882 aan de Spanjaarden toegekend en werd in 1975 door Marokko heroverd. De Spaans socialistische regering heeft tevergeefs geprobeerd de Amerikanen om te praten om vier redenen:

    1. De erkenning betekent dat regio Sahara zich verder zal ontwikkelen ten koste van de Canarische Eilanden. De nieuwe haven in Dakhla opent de regio voor de rest van de wereld. De Canarische havens krijgen een concurrent erbij.

    2. Het opnieuw traceren van de economische exclusieve zone tussen de Saharaanse kust en de Canarische Eilanden is nadelig voor de Spaanse vissers. Daarom gaat Spanje procederen tegen de laatste uitspraak van de EU Rechtbank in Luxemburg over de handelsakkoorden tussen de EU en Marokko.


    3. De Amerikaanse erkenning betekent dat naast producten uit andere regio’s van Marokko nu ook landbouwproducten uit regio Sahara de Spaanse boeren uit de EU markt weg concurreren. De boeren in Spanje hebben zich daarom verheugd nadat de EU Rechtbank tomaten uit de Sahara wil uitsluiten.

    4. Als laatste de erkenning betekent dat Marokko na regio Sahara nu ook Ceuta en Melilla in de toekomst gaat opeisen als laatste Europese kolonies op het Afrikaanse continent.

    Kortom de Amerikaanse diplomatieke steun is een overwinning voor Marokko maar is in de ogen van Spanjaarden nadelig voor hun land. Hieronder twee video’s van de laatste week over het onderwerp :


    Video : Spaanse militair ambtenaar waarschuwt voor Marokko : https://tinyurl.com/ahyp4znv
    Video : Voormalig Spaanse ambassadeur in Amerika waarschuwt voor Marokko : https://tinyurl.com/35t2spb3

Working...
X