Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Rusland haalt onderdanen weg uit Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Rusland haalt onderdanen weg uit Marokko

    Rusland heeft haar onderdanen in Marokko naar huis gestuurd. Er is door beide landen geen mededeling gedaan over de reden. Maar de toenadering tussen Rusland en Algerije is mogelijk te oorzaak. Volgens de Russische ambassade in Rabat ontving de viceminister van Buitenlandse Zaken op 07 oktober de ambassadeur van Marokko in Moskou. Onderwerp van gesprek was de Westelijke Sahara die binnenkort op de agenda van de VN-Veiligheidsraad staat.

    De aanwezigheid in Mali van de Russische paramilitaire groep Wagner speelt ook een rol. De groep is na het vertrek van de Fransen door de nieuwe militaire machthebbers in Mali ingehuurd om de veiligheid te verbeteren. Algerije zou hebben bemiddeld en een financiële bijdrage geleverd. Volgens digitale krant Monde Afrique is de groep Wagner belast met het trainen van lokale milities. Marokko wantrouwt de bemiddeling van Algerije omdat Polisario nu vrije doorgang heeft in Mali. Ook de Fransen zijn niet blij. Dat verklaart de woede van de president Macron eerder deze maand op het Algerijnse regime : https://tinyurl.com/k2nh7u2y

    Nieuwe aanpassingen in het luchtverkeer tussen Marokko en Rusland zijn bekendgemaakt. Eerder in oktober heeft Marokko vluchten naar Moskou tot nadere orde stopgezet. De reden zou de toename zijn van het aantal corona besmettingen in Rusland. Goederenvervoer is wel mogelijk. De Russische ambassade in Marokko publiceerde op 08 oktober een vluchtschema tussen Casablanca en Moskou. Voor passagiers waren er nog twee vluchten op 10 en 14 oktober gepland. Reizigers met een Marokkaans paspoort mogen alleen direct vanuit Marokko of vanuit Wit-Rusland binnen.
Working...
X