Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Algerijns minister wil Arabische top in zijn land

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Algerijns minister wil Arabische top in zijn land

    Algerijns minister van Buitenlandse zaken is er afgelopen jaar niet in geslaagd voldoende internationale steun te krijgen voor Polisario. De Veiligheidsraad heeft een resolutie aangenomen waarbij regio Sahara autonomie krijgt binnen Marokko. De minister richt zich nu tot de Arabische landen in het Midden Oosten. Hij wil een top in eigen land organiseren om Marokko te isoleren. Hij vergelijkt de zaak van de Palestijnen met die van de bewoners van de Sahara in Zuid-Marokko:

    “Algerije zal een grote rol spelen op de komende Arabische top. We zullen alles in het werk stellen om een consensus te bereiken. Syrië zal als lidstaat zijn plaats in de Arabische Liga terugkrijgen. We willen verzoenen en een oplossing voor de conflicten die de Arabische landen teisteren ”. Hij voegde eraan toe: "De volgende Arabische top zal de top zijn van inter-Arabische solidariteit en steun voor de Palestijnse zaak en het Saharaanse volk".

    Op Syrië en Mauritanië na erkent geen enkel Arabisch land in het Midden Oosten Polisario. Syrië is sinds de jaren 1960 in handen van de Baath partij, een pan-Arabisch nationalistisch partij die in het verleden Marokkanen heeft getraind om de monarchie omver te werpen.

    Mauritanië heeft Polisario begin jaren 1980 erkend onder druk van Algerijnse militairen. Libië heeft in de tijd van Kadhafi Polisario gesteund maar doet het sinds 2011 niet meer. De rest van de landen zijn onverschillig of staan aan de kant van Marokko zoals de Golfstaten. Het interview staat hier : https://tinyurl.com/hcvhte2
Working...
X