Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Diplomatieke betrekkingen Duitsland – Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Diplomatieke betrekkingen Duitsland – Marokko

    Een jaar na de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Westelijke Sahara en twee maanden na de resolutie van VN Veiligheidsraad over de toekomst van het gebied heeft de Bondsrepubliek een toelichting gepubliceerd over de eigen positie :

    “De Verenigde Naties werken onder de nieuw aangestelde persoonlijk gezant van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Staffan de Mistura, aan een oplossing voor de kwestie van de Westelijke Sahara. Het standpunt van de federale regering hierover is al decennialang ongewijzigd. Duitsland steunt de persoonlijk gezant in zijn streven naar een rechtvaardig, duurzaam en wederzijds aanvaardbaar politiek resultaat op basis van resolutie 2602 (2021) van de VN-Veiligheidsraad. Marokko heeft in 2007 een belangrijke bijdrage geleverd aan een dergelijk akkoord met een autonomieplan.”

    De Duitsers doen water bij de wijn omdat ze weten dat Amerika haar standpunt niet gaat wijzigen. Het Marokko autonomieplan is de enige realistische oplossing. Maar de lucht is daarmee nog niet geklaard tussen beide landen. De Duitse toelichting staat op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken : https://tinyurl.com/yckvszka
Working...
X