Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Moslim Broederschap vraagt moslims Frankijk links te stemmen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Moslim Broederschap vraagt moslims Frankijk links te stemmen

    Een brief van de broer van Tariq Ramadan, kleinzoon van de oprichter in 1928 in Egypte van de Moslim Broederschap en woonachtig in Zwitserland. Hij vraagt moslims in Frankrijk om op de presidentskandidaat Jean-Luc Melenchon te stemmen die het moest opnemen tegen Emmanuel Macron en de extreme rechtse Marine Le Pen: “Wij raden Franse moslims aan om te kiezen voor de minste kwaadaardige kandidaat.” De brief hier te lezen

    De eerste ronde is inmiddels geweest. Melenchon heeft de tweede ronde van 24 april niet gehaald. Actuele statistieken over het stemgedrag van moslims in Frankrijk afgelopen zondag ontbreken nog om de volgende bewering te onderbouwen: hij heeft verloren omdat niet alle moslims links stemmen. Bewuste Marokkanen stemmen nooit op partijen die Polisario openlijk steunen en dus voorstanders zijn van de opdeling van hun land zoals werd afgesproken door koloniale machthebbers tijdens de Afrika Berlin Conferentie van 1884.

    De minst overgebleven kwaadaardige kandidaat is dus Macron. En voor Marokko zijn beide overgebleven kandidaten eigenlijk niet gevaarlijk. Het was links die de Franse kolonisatie van Noord Afrika vanaf het begin van de 20ste eeuw steunde met alle gevolgen van dien op de territoriale integriteit van Marokko. Rechts was niet geïnteresseerd!
Working...
X