Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Journalisten tegen herstel banden met Israël

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Journalisten tegen herstel banden met Israël

    Een groep journalisten in Marokko keert zich tegen het herstel van banden met Israël:

    “Het gevaarlijke pad van normalisering dat de Marokkaanse staat sinds december 2020 heeft gevolgd door middel van verschillende overeenkomsten en beslissingen die de instellingen van de zionistische bezetting in staat stellen ons land te ontheiligen.”

    Ze noemen het voorbeeld van de Israëlische zender i24News die onlangs een eigen kantoor heeft in Casablanca. Maar ze roepen ook op om de Jodenhaat tegen te gaan. De woordkeuze en de toon in de verklaring vertellen iets over de inconsistentie van de samenstellers. Aan de ene kant zijn ze voor persvrijheid. Maar aan de ander kant ontnemen ze diezelfde vrijheid voor een Israëlische zender met kijkers in Europa, Marokko en Israël. Er zijn Marokkaans joodse mensen die de zender in het Arabisch, Frans en Engels volgen.


    Marokko heeft media nodig die vanuit verschillende perspectieven de conflicten in het Midden Oosten verslaan. De eenzijdige Arabische berichtgeving in de afgelopen decennia heeft een tegenwicht nodig opdat mensen de verschillende kanten van het verhaal zien.

    De verklaring van de journalisten hier besproken: https://tinyurl.com/yme8np2b
Working...
X