Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Interview president Nigeria over gaspijp Nigeria-Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Interview president Nigeria over gaspijp Nigeria-Marokko

    Update: woensdag 31 augustus 2022

    Een interview in Bloomberg van 21 juni 2022 gegeven door de president van Nigeria over de gaspijp West-Afrika – Europa via Marokko. De president vraagt het Verenigde Koninkrijk en de Europese Unie om te helpen. Het interview komt twee dagen nadat de Algerijnse minister van energie in de Duitse Der Spiegel een eigen project Nigeria – Europa via Algerije heeft besproken. Dat moet een bluf zijn want de Nigeriaanse president heeft dit project helemaal niet vermeld. Sterker, het is een reactie op de Algerijnen. Nigeria geeft de voorkeur aan de gaspijpleiding via Marokko:


    Vraag Bloomberg: " Wat doet Nigeria om te profiteren van de energiecrisis in Europa? Hoe snel denkt u dat Nigeria in staat zal zijn om een deel van de Europese vraag in te vullen?"

    Antwoord president: "We hebben een langetermijnpartnerschap nodig, geen inconsistentie en tegenstrijdigheid in het groene energiebeleid van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Investeringen worden belemmerd door hun brede moratorium op overzeese gasprojecten terwijl in eigen land dezelfde projecten als groen worden aangemerkt. Het helpt hun energiezekerheid niet, het helpt de Nigeriaanse economie niet en het helpt het milieu niet. Het is een hypocrisie waar een einde aan moet komen. Voor de verandering moeten het Verenigde Koninkrijk en de EU-landen investeren in onze geplande 4000 km pijpleiding om Nigeriaans gas - de grootste reserves in Afrika - via Marokko en vervolgens naar Europa te brengen.”

    Het interview van de president van Nigeria in Bloomberg:
    https://tinyurl.com/yckk7yub
    Het interview van de minister van energie van Algerije in Der Spiegel: https://tinyurl.com/3rx2ncsp
Working...
X