Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Onderzoek naar landonteigening in Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Onderzoek naar landonteigening in Marokko

    Forbidden Stories, een groep journalisten, pakt het onderzoek op waar journalist Omar Radi mee is gestopt als gevolg van zijn veroordeling in juli 2021 in Marokko. Het onderzoek gaat over de landonteigening in de buurt van Rabat en is deze week gepubliceerd.

    Forbidden Stories heeft in juli 2021 een onderzoek gepubliceerd over het gebruik door Marokko van spionage software Pegasus. De westerse media, ook in Nederland, reageerde geschokt. Buurland Algerije beschuldigde Marokko van spionage van eigen ambtenaren. Dat was een van de redenen om op 24 augustus 2021 de diplomatieke banden met Marokko te verbreken. Marokko heeft Forbidden Stories voor de rechter in Parijs gesleept maar verloor afgelopen maart 2022 de zaak.

    Een jaar later, op 09 augustus 2022 maakte de Israëlische krant Haaretz op gezag van de makers van Pegasus bekend dat 22 Europese landen dezelfde software gebruiken: https://tinyurl.com/mpc8ynks

    De link van het vervolgonderzoek door Forbidden Stories naar landonteigening in Marokko:
    Hiding beneath the surface of a "dream" real estate project in Morocco is a dark side. Pursuing Omar Radi's work, we investigated the Kingdom's occult methods.


Working...
X