Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Frankrijk wil imam uitzetten, Marokko werkt niet mee

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Frankrijk wil imam uitzetten, Marokko werkt niet mee

    Update: zaterdag 14 januari 2023

    Frankrijk wil imam Hassan Iquioussen (58) naar Marokko uitzetten waar zijn ouders vandaan kwamen. Hij is in Frankrijk geboren maar moet weg om zijn standpunten. Hij wordt beschuldigd van het ondermijnen van de Franse waarden. Hij is een “ennemi de la République” genoemd. Daarnaast zit de Franse fiscus achter hem aan. Maar Marokko werkt niet mee omdat de Franse autoriteiten geen overleg hebben gepleegd.

    Om uitzetting te voorkomen is de imam naar België uitgeweken waar hij op vrijdag 30 september 2022 is gearresteerd en naar Frankrijk is teruggestuurd. Zijn netwerk (moskeeën en verenigingen) wordt onder druk gezet om hem niet te helpen vluchten. Hij noemt de Franse beschuldigen ongegrond en heeft daar begin oktober een video over gepubliceerd: https://tinyurl.com/2p93755w

    Dit is niet de eerste keer dat de imam zichzelf moet verdedigen. In 2015 publiceerde hij een video van 45 minuten om zijn standpunten te verdedigen (https://tinyurl.com/btwdjxhz). Daarin legt hij uit hoe de islam door moslims wordt misbruikt om geweld te plegen. De video verwijst naar een reeks terreuraanslagen in Frankrijk die tot polarisatie heeft geleid. Zijn verzoenende toon kwam te laat. Zijn tegenstanders verwezen hem naar zijn ongezouten preken uit eerdere jaren.

    De zaak Iquioussen is op dit moment een van de hoofdbrekers die de Frans – Marokkaanse betrekkingen op de proef stellen. Mohamed Louizi, ingenieur uit Marokko en oud lid van de Moslim Broederschap, weet er alles van. Hij was lid van islamitische partij PJD en de auteur van het boek uit 2016 "Pourquoi j’ai quitté les frères musulmans” (Waarom ik de Moslim Broederschap verliet). Hij is de eerste die een onderzoek deed naar het vermogen van imam Hassan Iquioussen en zijn familie.

    Voor hem is de zaak Iquioussen slechts de boom die het bos verbergt. Decennialang heeft de Broederschap discreet gebouwen, huizen, bedrijfspanden, appartementen en grond in Frankrijk gekocht. Het doel is om onroerend goed te gebruiken zodat de broeders niet afhankelijk blijven van giften uit de Arabische Golfstaten. Hij schat het vermogen van Hassan Iquioussen op 1,3 miljoen euro. De meeste bezittingen zijn in het noorden van Frankrijk en in de omgeving van Bordeaux. Maar de imam cultiveert een imago van een zuinige moslim die in afgedankte auto's rijdt en sober leeft. In werkelijkheid woont hij in dure woningen. Louizi geeft een toelichting in dit interview:
    https://tinyurl.com/57vee2dp
Working...
X