Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Weekoverzicht nieuws Marokko 31 oktober - 06 november 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Weekoverzicht nieuws Marokko 31 oktober - 06 november 2022

    Een paar berichten van deze week:

    Drieduizend medicijnen in prijs verlaagd
    Het Ministerie van Gezondheid heeft deze wek aangekondigd dat meer dan drieduizend medicijnen in prijs worden verlaagd. Volgens een verklaring geciteerd in de media is de verlaging bedoeld om de farmaceuten te stimuleren medicijnen lokaal te fabriceren. Dat is goedkoper dan importeren uit het buitenland. Verklaring op Medias24.com:
    https://tinyurl.com/2yn7wkdy

    Capgemini creëert 1.500 nieuwe banen
    Vertegenwoordigd door het Ministerie van Industrie en Handel en het ministerie van Digitale Transitie en Administratieve Hervorming, hebben een overeenkomst met Capgemini Marokko ondertekend voor het creëren van 1.500 nieuwe banen in de techniek. Capgemini Engineering Morocco is vijftien jaar actief in Marokko. 47% van de werknemers is vrouw. Meer op Le Matin.ma:
    https://tinyurl.com/7x7uk6tj

    Nieuwe olieboringen in Sidi Ifni
    Een nieuwe overeenkomst tussen het staatsbedrijf ONHM en het Britse Genel Energy PLC Is aangekondigd om olieboringen te verrichten aan de kust van Lagzira vlakbij Sidi Ifni. Boringen vinden tussen 200 en 1.200 meter diep onder de zee. Het bedrijf schrijft dat eerdere boringen uit 2014 succesvol en zonder risico’s bleken. Persbericht van Genel Energy PLC als PDF in de bijlage onderaan.

    Online register voor hulpbehoeftigen
    Een nieuw portal is onlangs gelanceerd om behoeftige mensen te registreren. Dit is volgens de initiatiefnemers een eerste stap voor eenvoudige, veilige en inclusieve toegang tot sociale steunprogramma's van de overheid. De registratie is gratis en staat open voor alle Marokkaanse burgers en buitenlanders die in Marokko wonen ongeacht de leeftijd:
    https://www.rnp.ma/

    Figuig op VN lijst beschermde gebieden
    De oase van Figuig is op de VN lijst opgenomen als beschermd gebied. Figuig speelde in het verleden een belangrijke rol als verbindingsroute tussen noord, oost, west en zuid, en als bevoorrading- en tussenstop voor de nomadische en gesettelde volkeren in de regio. De oase speelde tevens een rol in de ontwikkeling van landbouw, waterbeheer, handel, ambachten, cultuur en religie. Meer op de website van de VN:
    https://tinyurl.com/49tewbp6

    Werkbezoek Agentschap voor Atoomenergie
    Een team van experts van het International Atomic Energy Agency (IAEA) heeft deze week een tiendaagse missie afgerond in het kader van de voorbereiding op nucleaire en radiologische incidenten in Marokko. Het werkbezoek werd uitgevoerd op verzoek van de Marokkaanse regering en georganiseerd door het Marokkaanse Agentschap voor Nucleaire en Radiologische Veiligheid (AMSSNuR). Bericht op de website van het IAEA:
    https://tinyurl.com/mwytpb87

    Eczacibaci opent eerste fabriek in Casablanca
    Eczacıbaşı Consumer Products opent een nieuwe papierfabriek in Casablanca. Het bedrijf bestaat tachtig jaar en is het enige internationale bedrijf in Marokko dat tissuepapier in het land produceert en op de lokale markt brengt. Het bedrijf is tevens de eerste Turkse fabriek in Afrika. Meer via de website van het bedrijf:
    https://www.eczacibasi.com.tr

    Africa Hospitality Investment Forum
    Internationale bijeenkomst over investeringen in toerisme werd deze week in Taghazout ten noorden van Agadir gehouden.
    Foto onderaan: Karim Achengli, voorzitter van regio Souss, tijdens een debat:

    souss-afrika-investering-2022.webp
    Bijlagen
Working...
X