Krant IsraŽl Defense schrijft over plannen in Marokko om een nieuwe satelliet te lanceren voor militaire doeleinden. Als het bericht waar is dan is dit de derde satelliet die Marokko in minder dan tien jaar heeft gelanceerd om o.a. de grenzen te bewaken en vijandige troepen verplaatsingen te volgen.

Een onbevestigd bericht op Maghreb Intelligence meldt een bijeenkomst van de “Conseil de guerre” (de raad van oorlog), een soort militaire top van de belangrijkste generaals van het Algerijnse leger. De top zou gaan om de dreigende escalatie tussen Algerije en Marokko als gevolg van de laatste incidenten aan de grens tussen beide landen. Marokko zou voertuigen hebben vernietigd die de veiligheidsmuur in het zuidoosten hebben genaderd.

Washington Post sprak vandaag met Rob Silvers, woordvoerder van het Amerikaanse Home Security, over nieuwe samenwerking tussen Marokko en IsraŽl op het gebied van veiligheid op Internet. De woordvoerder noemt de samenwerking historisch en cruciaal om aanvallen door landen als Iran tegen te houden.