Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Update: crisis in Soedan (24 april 2023)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Update: crisis in Soedan (24 april 2023)

    Update: 24 april – 19:00 uur
    Meer dan 200 burgers uit Marokko worden uit Soedan geëvacueerd via vliegmaatschappij RAM. Het vliegtuig vertrekt vanuit Port Soedan. De gestrande burgers moeten zelf eerst de havenstad Port Soedan over land bereiken. Een noodnummer voor Marokkaanse staatsburgers in Soedan: 00249 123 613 284. Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken


    Update: 24 april – 08:00 uur
    De luchtmacht van Frankrijk heeft 388​ buitenlanders uit Soedan geëvacueerd. Ze zijn naar het nabij gelegen Djibouti overgebracht. Onder de buitenlanders zijn ook een onbekend aantal Marokkaanse staatsburgers. In Soedan zitten ongeveer 200 mensen uit Marokko vast. Bron: France Diplomatique.


    Update: 16 april – 14:00 uur
    Het vliegveld van de hoofdstad Khartoem is in handen van vechtende partijen. Videobeelden van verwoeste vliegtuigen van buitenlandse maatschappijen circuleren op Internet. Het land verlaten via het vliegveld van Khartoem is waarschijnlijk niet mogelijk. Marokkaanse voetbaltrainer Badou Zaki van het nationale voetbalteam van Soedan heeft een dag eerder samen met zijn team het land verlaten. Onbekend of er slachtoffers uit Marokko zijn gevallen.

Working...
X