Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vertrouwen internationale instellingen in Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Vertrouwen internationale instellingen in Marokko

    Marokko is op sociaal beleid niet het beste voorbeeld in de regio. Maar er is een onmiskenbaar economische dynamiek en ingrijpende hervormingen waar internationale instellingen vertrouwen in hebben. Dat is de reden waarom het land op de nieuwe lijst staat van Foreign Direct Investment Confidence Index 2023 (FDICI).

    Marokko is een van de vier Afrikaanse landen die de TOP 25 van Kearney's "FDI Confidence Index" voor opkomende markten hebben gehaald. Het koninkrijk staat in de top drie in Afrika achter Zuid-Afrika en Egypte. De nieuwe plaats is te danken aan bestuurlijke vernieuwingen, economische hervorming, nieuwe juridische kaders voor het bedrijfsleven en de verbetering van het ondernemingsklimaat en de investeringsnormen.

    Meer opkomende markten zijn in Zuid Amerika met Brazilië, Mexico en Argentinië op plaats 7, 8 en 9. In Zuidoost Azië staan Maleisië, Indonesië, de Filipijnen en Vietnam op plaats 10, 11, 12 en 13. De VS, Canada en Japan voeren de lijst aan. Daar profiteert Marokko van omdat de VS sinds kort in de top drie grote buitenlandse investeerders in het koninkrijk is geworden.

    Kearney's FDI Confidence Index: https://www.kearney.com/
Working...
X