Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Broeder Tariq voor de rechter in Frankrijk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Broeder Tariq voor de rechter in Frankrijk

    Update: zaterdag 08 juli 2023

    Tariq Ramadan (60) wordt in Frankrijk verdacht van verkrachting van vier vrouwen tussen 2009 en 2016
    . Dat hebben twee rechters afgelopen vrijdag 07 juli in Parijs bekend gemaakt (https://tinyurl.com/5y8jpnzr). Eind mei 2023 werd hij in Zwitserland vrijgesproken van een andere verkrachting. De advocaten van de slachtoffers in Frankrijk zijn opgetogen.

    Broeder Tariq is de kleinzoon van de oprichter in 1928 in Egypte van de Moslim Broederschap. Zijn vader week in de jaren 1950 uit naar Zwitserland waar Tariq is geboren. In 2010 werd hij door Gemeente Rotterdam aangesteld als adviseur voor de integratie van moslims in Nederland. Hij werd uiteindelijk ontslagen. Rotterdam ontsnapte aan een schandaal.

    In 2019 kwam het onderzoek Qatar Papers uit met details over geheime betalingen uit Qatar voor zijn activiteiten in Europa. Hij heeft altijd ontkent betalingen uit het buitenland te ontvangen. Hij zou alles gratis voor de “Oemma” (gemeenschap) hebben gedaan. Ramadan is de auteur van verschillende boeken. Een citaat uit zijn boek “De l'islam et des musulmans - Réflexions sur l'Homme, la réforme, la guerre et l'Occident” (Over islam en moslims. Gedachten over de mens, de hervorming, de oorlog en het Westen, 2014):

    "We passen nog lang niet de leerstellingen van de islam toe zoals het hoort met betrekking tot de rechten en de rol van vrouwen in onze samenlevingen... We denken nog lang niet diep na over de dimensie van vrouwelijk zijn tegenover Allah."

    Een Nederlandse bespreking van het boek Qatar Papers is als PDF in de bijlage onderaan te lezen.
    Bijlagen
Working...
X