Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Frankrijk: 94 parlementsleden schrijven brief aan Macron

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Frankrijk: 94 parlementsleden schrijven brief aan Macron

    94 Franse parlementsleden hebben een brief aan de Franse president Macron geschreven.
    De brief met de namen van ondertekenaars staat in krant Le Figaro van 07 augustus 2023:
    https://tinyurl.com/58bvyx6y


    Onderaan een samenvatting:

    Niger, Mali, Burkina Faso en Centraal Afrikaanse Republiek hebben Frankrijk, de militaire interventie Barkhane en de Franse bedrijven afgewezen. De Russen profiteren hiervan via Wagner milities. Ze hitsen de bevolking op tegen de oude koloniale macht.

    De Frans - Algerijnse betrekkingen zijn bekoeld. De president ziet de Fransen als verantwoordelijk voor de misverstanden tussen beide landen. Als gevolg hiervan willen Franse politici het immigratie verdrag van 1968 herzien.

    Marokko verwacht een Franse erkenning van haar soevereiniteit over de Sahara naar het voorbeeld van Spanje en Duitsland. Dat is de reden dat de koning Frankrijk de rug toekeert en toenadering zoekt tot andere landen.

    Ook Tunesië ziet Frankrijk steeds meer als een onbetrouwbare partner en zoekt samenwerking met andere landen. Het Franceafrique (de samenwerking tussen Frankrijk en Afrika) is vervangen door een nieuwe Russafrique en Chinafrique. De achteruitgang van de Franse taal ten bate van Engels is overal zichtbaar. Frankrijk is onderweg om te verdwijnen uit Afrika.
Working...
X