Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

De aardbeving als wraak op de zondige stad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • De aardbeving als wraak op de zondige stad

    Slachtoffers van de aardbeving in Marokko moeten niet alleen het hoofd bieden aan natuurgeweld en de daaruit voortvloeiende psychologische, economische en sociale gevolgen. Ze moeten ook de stommiteiten van mensen aanhoren. Een voorbeeld van een uitspraak van een vooraanstaande geleerde en politicus van de Moslim Broederschap in Koeweit gedaan op zaterdag 09 september 2023 op zijn Twitter account:

    “Het einde van de wereld nadert. De mensen zullen op de dag des oordeels (door Allah) worden beoordeeld. Maar ze zijn niet bezig met de religie van Allah (...). Zaynab (een dochter van de profeet van de islam) vroeg hoe het kan dat iedereen naar de hel gaat, ook de goede mensen. Het antwoord is dat als er te veel wordt gezondigd dan wordt de zonde algemeen aanvaard en is iedereen erbij betrokken.”

    Bovenstaande tweet over Marrakech werd meer dan 225 duizend keer gelezen. Het heeft hem forse kritiek opgeleverd. Lezers confronteerden hem met zijn hypocrisie. Hij schreef het volgende na de aardbeving in Türkiye en Syrië afgelopen februari 2023:

    “Wie door een vallend dak of een muur sterft is een martelaar (...) Hij of zij krijgt een plaats in het paradijs.”

    Een kopie van de tweet over Türkiye en Syrië is hier
    https://tinyurl.com/3mmahff5c
    en over Marrakech hier: https://tinyurl.com/3ck5bz46

    Behalve de hypocrisie van de politicus die slachtoffers van de aardbeving in het Midden Oosten wel naar het paradijs laat gaan en die in Marokko naar de hel, is vooral belangrijk om te weten dat het idee van de wraak van God op een zondige stad als Marrakech niet van de islam komt. Het idee bestond al in de tijd van Babylon en van de Grieken en de Romeinen. Het bestond in bijna alle religies en heeft eeuwen voortgeleefd tot in onze tijd. Het maakt nu ook deel uit van het intellectuele gereedschap van de Moslim Broederschap. Hani Ramadan, kleinzoon van de oprichter in 1928 van de Moslim Broederschap, heeft verklaard dat mensen die overspel plegen de oorzaak waren van corona.

    Bin Laden en zijn handlangers (al Qaeda is een geradicaliseerde tak van de Moslim Broederschap) hebben op 11 september 2001 bewust voor de Twin Towers gekozen en niet voor een haven, een vliegveld, een militair complex of een nucleaire installatie. Ze wilden de stad straffen omdat het symbool staat voor de zonde. Een stad met mensen die geen God meer aanbieden. Hun nieuwe religie is geld, lust, materialisme, prostitutie, homoseksualiteit... Mohammed Atta, een van de plegers van de aanslag op de Twin Towers, liet in zijn testament weten dat de persoon die zijn lijk na zijn dood wast handschoenen moet dragen en zijn genitaliën niet mag raken. Hij wil ook geen zwangere vrouwen of onrein personen op zijn afscheid.

    De stad Marrakech is nog lang niet zo materialistisch en los van God als New York. Maar het trekt al jaren internationale toeristen die vertier zoeken. Daarom werd het volgens de moslim geleerde uit Koeweit door God gestraft.

    Meer weten over de wraak van God op de zondige stad:
    Ian Buruma, Avishai Magralit: Occidentalism.
    The West in the Eyes of Its Enemies. Pinguin Books, 2002.

    Meer op deze website over de Moslim Broederschap:


Working...
X