Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Netanyahu wil sancties tegen bevriende landen Hamas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Netanyahu wil sancties tegen bevriende landen Hamas

    Benjamin Netanyahu stelt Hamas gelijk aan de inmiddels militair verslagen Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS). Hij vroeg volgens Jerusalem Post om sancties tegen landen die terreurgroep Hamas steunen of herbergen.

    Al meer dan vijftig jaar steunt Qatar islamitische bewegingen waarvan sommige gewelddadige zijn zoals Hamas. Qatar is het hoofdkwartier van de Moslim Broederschap. Het was ook de toevluchtsoord van het Algerijnse FIS, de Taliban en enkele kopstukken van Al-Qaeda en hun geldschieters. Qatar is ook de eigenaar van Al Jazeera en was de vestigingsplaats van de inmiddels overleden Yusuf al-Qaradawi (1926-2022). Hij was de geestelijke leider van de Moslim Broederschap en heeft fatwa’s gepubliceerd die het gewelddadige verloop van de “Arabische Lente” in meerdere landen mede hebben bepaald. Zichzelf opblazen in een conflict is in de islam onbekend. Al Qardaqi heeft daar een uitzondering voor gemaakt.

    Zal Netanyahu Qatar aanpakken?

    Marokko heeft geluk dat de PJD niet meer aan de macht is. De partij die Hamas extremisme blind steunt werd in 2011 in de verkiezingen verslagen. Lees hier de tragische vergissing van de PJD: https://tinyurl.com/4pzsu7sd
Working...
X