Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Heeft verdwaald raket ziekenhuis Gaza getroffen?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Heeft verdwaald raket ziekenhuis Gaza getroffen?

    Een ziekenhuis in Gaza is door een raket geraakt. Honderden slachtoffers zouden zijn gevallen. Het officiële persbureau MAP publiceerde een verklaring van de regering in Marokko waarin de aanval wordt veroordeeld. Israël wordt beschuldigd. In de internationale media, een paar uitzonderingen daar gelaten, zijn dezelfde beschuldigingen te lezen.

    De veroordeling van Israël is waarschijnlijk voorbarig. Een heel andere versie van het verhaal is te lezen op de account van Hamas op Telegram. De terreurgroep heeft vlak voor de aanval aangekondigd raketten op Haifa te hebben afgevuurd. De raketten zijn echter de hele avond van dinsdag 17 oktober niet op Haifa gevallen. Dat wil zeggen dat ze zijn verdwaald en op de verkeerde plaats zijn neergekomen naast het ziekenhuis. Op het moment van dit schrijven is de account van Hamas onbereikbaar. Maar een afdruk van de berichten is bewaard gebleven dankzij @JordanSchachtel: https://tinyurl.com/yc6kxsxz
    ​​

    De aanval op het ziekenhuis komt Hamas goed uit. Biden is woensdag 18 oktober op bezoek in de regio. Hamas geeft hem in het bericht de schuld omdat hij Israël het recht geeft zichzelf te verdedigen. Vertaling van een deel van Hamas bericht op Telegram:

    “De slachting van het Al Ahli ziekenhuis is een genocide. De arrogantie en wreedheid van de bezetting moet stoppen. De slachting aangericht in het ziekenhuis Al Ahli door de zionistische bezetting in het midden van Gaza waarbij honderden doden en gewonden zijn gevallen, laat opnieuw het ware gezicht zien van de fascistische regering in Israël en haar handlangers Amerika en het Westen.”
Working...
X