Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

President Biden op bezoek in Israël

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • President Biden op bezoek in Israël

    President Biden is op bezoek in Israël. Zijn eerste reactie in de media na de explosie gisteren in het ziekenhuis: “Het lijkt erop dat niet Israël maar een andere partij de dader is. Maar sommige mensen zijn nog niet overtuigd.”

    En verder:

    “Wij zijn diep geschokt door de explosie in het ziekenhuis (…) We moeten niet vergeten dat Hamas niet alle Palestijnen vertegenwoordigt. Hamas heeft Palestijnen alleen maar ellende gebracht.”

    Zie krant Haaretz voor een verslag: https://tinyurl.com/m3few6a4

    Benjamin Netanyahu gebruikt het bezoek van Biden om meer internationale steun te vragen: “De beschaafde wereld heeft zich verenigd om de Nazi’s en de IS te verslaan. Het moet zich nu ook verenigen om Hamas te verslaan.” Hij verwijst naar de Tweede Wereldoorlog. Dat lijkt ver gezocht. Maar het is een feit dat de gruweldaden begaan afgelopen 07 oktober door Hamas de sympathie van de wereld voor de Palestijnse zaak geen goed heeft gedaan.

    Marokko moet zich distantiëren van terreurgroep Hamas. Maar de steun aan de bevolking moet doorgaan. Niet alleen Hamas wordt aangepakt maar ook landen die het steunen.
Working...
X