Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Interview voorzitter voetbalbond Marokko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Interview voorzitter voetbalbond Marokko

    Na de bekendmaking op 04 oktober door de FIFA dat het wereldkampioenschap voetbal 2030 plaats zal vinden in Portugal, Spanje en Marokko gaf Fouzi Lakjaa, de baas van de voetbalbond FRMF, een interview aan Radio Mars. Hij was een dag voor de beslissing in Zurich waar hij een gesprek had met FIFA baas Gianni Infantino.

    In 2030 is het honderd jaar geleden dat het eerste WK in Zuid-Amerika werd georganiseerd. Om die reden wil de FIFA drie wedstrijden in Argentinië, Paraguay en Uruguay organiseren. De wedstrijden worden tien dagen voor het begin van het WK gespeeld. Onduidelijk of de wedstrijden deel uitmaken van de officiële competitie of dat het om een aparte ceremonie gaat.

    De baas van de Marokkaanse voetbalbond onthult tevens in het interview dat hij ernaar streeft de WK finale in het nieuwe stadion van Casablanca te krijgen. De bouw van het stadion is al een tijd aangekondigd maar nog niet begonnen. De overige gekozen stadions voor het WK in Marokko liggen in Agadir, Marrakech, Fes, Rabat en Tanger. Het is niet uitgesloten dat er meer steden zullen worden toegevoegd.

    Op het WK 2030 zullen er 104 wedstrijden worden gespeeld. Die worden over de drie organiserende landen Marokko, Portugal en Spanje verdeeld. Maar omdat het WK in twee verschillende continenten wordt gespeeld kan Marokko meer wedstrijden krijgen omdat het land het WK namens Afrika organiseert. Elk continent krijgt evenveel wedstrijden. Daarnaast moet Marokko of de openingswedstrijd of de finale krijgen. De FIFA moet uiteindelijk hierover beslissen.

    Ondertussen gaan de kwalificaties voor de Afrika Cup door. Het nationale elftal speelt op dinsdag 17 oktober een thuiswedstrijd in Agadir tegen Liberia. De wedstrijd was in september gepland maar werd uitgesteld wegens de aardbeving.
Working...
X